Uw gasten voelen zich thuis bij toonaangevende internationale wijnhuizen

Champagne Jacquart is begonnen (1964) als een gedurfd project van een aantal wijnboeren in Reims. Zij sloegen de handen in één om een vuist te kunnen maken tegen de grote champagnehuizen waar iedereen afhankelijk van was. Op basis van vakmanschap en een grote dosis doorzettingsvermogen heeft Champagne Jacquart nu een plek veroverd tussen de grote huizen waarbij zij gezamenlijk eigenaar zijn van 800 hectare wijngaard in het hart van de Champagne, waarvan 22 hectare de status Premier Cru heeft en 10 hectare zelfs als Grand Cru geclassificeerd is. Geheel volgens het oorspronkelijke idee van de wijnboeren maakt Champagne Jacquart een aantal prachtige wijnen die u op uw wijnkaart niet mogen ontbreken.

Website

In het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën is Producteurs Plaimont uitgegroeid van een klassieke coöperatie tot een van de meest moderne wijnbedrijven van Frankrijk. Men stond aan de basis van de niet meer weg te denken witte Gascogne wijnen gemaakt van de Colombard druif, maar ook andere lokale druivenrassen kregen een kans. Zo werd de herkomst-benaming Saint Mont in het leven geroepen waarin druivenrassen als Tannat en Pinenc (voor rood) en Gros Manseng, Arrufiac en Petit Courbu (voor wit) furore maken. In 2012 kreeg Saint Mont de AOP-status. Producteurs Plaimont biedt een breed assortiment wijnen waarmee u zich kunt onderscheiden en uw gast kunt verrassen.

Website

Rotari is een bijzonder wijnhuis in het noorden van Italië dat zich volledig richt op de productie van mousserende wijnen. Zij doen dit volgens het “Metodo Classico” proces waarbij de 2e gisting in de fles plaatsvindt. Bijzonder is de lange lagering van de wijnen op de lie. Voor de Cuvée 28+ (100% Chardonnay) is dit 30 maanden! Het resultaat hiervan toont zich in de grote complexiteit en vooral in de zeer fijne mousse die zijn werk in het glas bijna oneindig lang lijkt te doen. De populariteit van mousserende wijnen stijgt nog steeds, wanneer u uw gast eens wilt verwennen met iets anders dan Prosecco, dan is uit Italië Rotari een uitstekende suggestie en succes verzekerd.

Website

De wijngaarden van Mezzacorona zijn uniek gelegen tegen de achtergrond van de imposante Dolomieten in het noorden van Italië. Deze bijzondere ligging in combinatie met een state of the art winery en de charismatische wijnmaker Lucio Matricardi verklaren het succes dat deze wijnen ook in de Nederlandse markt hebben. De absolute specialiteit van het huis is Pinot Grigio. Mezzacorona maakt van deze populaire druif verschillende stijlen wijn: van de toegankelijke huiswijn Terre del Noce naar de meest zuivere vorm van Pinot Grigio in de Castel Firmian tot de fantastisch gastronomisch inzetbare Riserva. In rood zijn het vooral lokale druivenrassen die een rijke schakering aan wijnen opleveren.

Website

Feudo Arancio is een eeuwen oud domein in Sambuca di Sicilia (zuidwest Sicilië). In het begin van deze eeuw (2001) werd het echter volledig opnieuw opgezet. Zowel in de wijngaard als in de winery werd voor veel geld geïnvesteerd om moderne wijnen te maken met een internationaal smaakprofiel. Dat is bijzonder goed gelukt. Bij de nieuwe aanplant van de wijngaarden is zowel gedacht aan lokale grootheden als Grillo en Nero d’Avola als aan internationale variëteiten als Chardonnay en Cabernet Sauvignon. De wijnen van Feudo Arancio zijn breed inzetbaar omdat zij de charme van de Nieuwe Wereld-stijl verenigen met het karakter en structuur zoals we dat in de rest van Italië tegenkomen.

Website

De regio Alentejo in centraal Portugal kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivenrassen staan aan de basis van zeer verleidelijke wijnen. Op het landgoed van Esporão bevindt zich een moderne winery waarbij de nieuwste inzichten worden gekoppeld aan de voor deze regio klassieke wijze van wijnbereiding. De grote inspirator op dit gebied is wijnmaker David Baverstock. Esporão is een van de meest toonaangevende wijnhuizen in Portugal. Jaarlijks ontvangen zij 50.000 bezoekers die kennismaken met dit unieke bedrijf.

Website

In de regio Somontano (noordoost Spanje) ligt het El Ariño dal. Een bijzondere regio met een grote schakering aan bodemsoorten en microklimaat. Na zorgvuldig onderzoek heeft het in deze regio toonaangevende wijnhuis Viñas del Vero diverse wijngaarden aangelegd die allen optimaal zijn afgestemd op het druivenras dat is aangeplant. Op deze wijze worden wijnen geproduceerd van hoge kwaliteit die zeer karakteristiek zijn voor hun afkomst. Naast een serie zeer representatieve huiswijnen worden ook wijnen van hoger niveau gemaakt met internationale druiven als Chardonnay, Syrah en misschien wel de meest bijzondere wijn uit het aanbod, de Gewurztraminer. Spaanse wijnen voor de moderne gast.

Website

De Secastilla wijngaard bevindt zich op ruim 700 meter boven zeeniveau en is de hoogstgelegen wijngaard van Somontano (noodoost Spanje). In de oorspronkelijke wijngaard die 20 jaar geleden werd ontdekt, staan Garnacha stokken van meer dan 100 jaar oud afgewisseld met amandel- en olijfbomen. Een unieke locatie voor een unieke wijn die jaarlijks onderscheiden wordt als een van de beste wijnen in Spanje. Onder de naam La Miranda de Secastilla wordt een witte en rode Garnacha gemaakt van een nieuw aangelegde wijngaard. Via het moderne etiket wordt een link gelegd met de betekenis van de naam Sécastilla (Septem Castella), de zeven kastelen. Dit zijn twee wijnen waarmee u kunt verassen.

Website

Viña Montes is in 25 jaar uitgegroeid tot een van de meest kwalitatieve wijnhuizen in Chili. Een familiebedrijf met wijngaarden in Curicó Valley en in Colchagua. Bij alles wat ze doen staat de kwaliteit van leven, natuur, milieu en de wijn voorop. Dit maakt hen in vele opzichten onderscheidend. Ook in de pers is dit niet onopgemerkt gebleven: de wijnen van Montes worden door nationale en internationale journalisten regelmatig beoordeeld met de hoogste scores. Wijnmaker en geestelijk vader Aurelio Montes wordt geprezen om zijn innovaties in de Chileense wijnindustrie. Een wijn als Purple Angel is hier een voorbeeld van en wordt gezien als een van de beste Carmenère wijnen uit Chili.

Website

Misty Cove (Nieuw-Zeeland) is het relatief jonge wijnbedrijf van wijnmaker Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago. Misty Cove maakt hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen die zich reeds op een groot aantal concoursen onderscheiden hebben. Naast een Sauvignon Blanc en Pinot Noir met een zeer onderscheidende prijs/kwaliteit verhouding maakt Misty Cove ook een aantal gastronomische wijnen in de Signature serie, waaronder een fantastische Riesling en een originele Sparkling rosé. Omdat Andrew en zijn vrouw regelmatig in ons land zijn, hebben hun wijnen een grote bekendheid in de horeca.

Website

In Zuid-Afrika is het wijnmaker Marc Kent die de wereld blijft verbazen. Zijn grote passie voor de wijnen uit de traditionele wereld en dan met name uit de noordelijke Rhône vind je terug in zijn keuze van druivenrassen en proef je in de stijl van zijn wijnen. Hij gaat te werk als een artiest en creëert een stijl die uniek is voor Zuid-Afrika en populair in de hele wereld. De topwijnen van zijn hand zijn helaas schaars, maar gelukkig maakt hij ook populaire wijnen, zoals The Wolftrap en Porcupine Ridge. Met icon wijn The Chocolate Block bewijst Marc Kent dat het mediterrane klimaat van de Kaap uitstekend geschikt is voor het maken van rode wijnen van meerdere druivenrassen.

Website

Johan Reyneke is in Zuid-Afrika een van de pioniers op het gebied van biodynamische wijnbouw. Johan werkt vanuit een integrale aanpak van landbouw en veeteelt waarbij hij gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Sinds een aantal jaren wordt hij in de wijnkelder geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof. Het resultaat zijn loepzuivere wijnen die zich allen onderscheiden in een grote mate van authenticiteit en vooral de connaisseurs onder uw gasten zullen aanspreken.

Website