Drie exclusieve huiswijnlijnen

Andantino

Andantino is een term uit de muziekwereld die aangeeft “rustig, maar met iets meer tempo dan andante”. Een uitstekende naam voor onze Italiaanse huiswijnserie. Wijnen die met zorg gemaakt zijn, maar vooral jong (sneller) erg aantrekkelijk zijn. Zowel rood als wit afkomstig uit Emilia-Romagna (noord Italië).

Wit een wijn van twee druiven, de Trebbiano die vooral veel frisheid geeft en de Chardonnay die vooral structuur en vulling aan de wijn geeft. Samen zorgen zij voor plezierig en compleet glas wijn. Rood is gemaakt van de Sangiovese druif, die in deze regio en in Toscane furore maakt. Soepel, makkelijk drinkbaar en met veel smaakinvloeden van rood fruit.

Eloïse

In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Languedoc, is een samenwerkingsverband van wijnboeren die samen 8.000 hectare wijngaard beheren. Door de grote diversiteit in aanbod (45 verschillende dorpen met ieder een eigen microklimaat) is La Vicomté in staat om jaarlijks een heel constante kwaliteit wijn te produceren. Een plezierige zekerheid voor uw huiswijn.

Sauvignon Blanc – Sappig glas wijn met duidelijke Sauvignon karakteristieken zoals grapefruit en peer.

Chardonnay – Fris, volle witte wijn. Smaakinvloeden van exotische fruit, licht kruidigheid en een beetje honing.

Merlot – Soepele rode wijn met een plezierige zachte structuur. In de smaak vooral rood fruit en wat kruidigheid.

Mil Aromas

Bodegas Costa de Plata is gevestigd in Chiva, een klein dorp in de D.O. Valencia, op 30 kilometer afstand van de gelijknamige hoofdstad. Het mediterrane klimaat is bijzonder geschikt voor het maken van soepele wijnen met veel fruit. Bodegas Costa de Plata beschikt over een moderne wijnkelder en eigen botteling faciliteiten, waardoor de kwaliteit volledig gecontroleerd kan worden. De huiswijnen worden gemaakt van twee druivenrassen een lokale variant aangevuld met een internationale grootheid.

Merseguera / Sauvignon Blanc – Zacht, frisse witte wijn met een duidelijk herkenbare toets van de Sauvignon.

Bobal / Cabernet Sauvignon – Plezierige rode wijn met veel kleur. In de smaak vooral elementen van donker fruit (cassis, pruim).